De behandeling

Behandeltraject

Body Stress Release zet het lichaam aan om spanning los te laten en te herstellen. Standaard beginnen we met een serie van 3 releases kort achter elkaar, omdat dat het meest effectief is gebleken. Tussen de 1e en 2e sessie zit 3 dagen en de 3e release is een week later. De afspraken worden dus gepland op dag 1, dag 4 en dag 11. Bij het eerste consult houden we een intakegesprek waarna aansluitend de eerste release volgt. Tijdens het gesprek inventariseer ik jouw medische voorgeschiedenis en huidige klachten. Zo ontstaat een zo goed mogelijk beeld van jouw gezondheidssituatie. We kijken samen niet alleen naar recente gebeurtenissen maar naar stressvolle situaties die gedurende jouw leven hebben plaats gevonden.
Ik geef uitleg over de samenhang tussen de vastgezette spanning en de ontstane klachten, de mogelijke effecten van de release en de beste manier om het proces te ondersteunen. De eerste behandeling duurt een uur, vervolgconsulten 45 minuten.

De behandelbank

Ik heb een kantelbare bank; je neemt plaats op de voetenplank van deze behandelbank waarna deze langzaam horizontaal gekanteld wordt en met de release kan worden gestart. Tijdens de behandeling blijf je altijd geheel gekleed.

Na een behandeling

Na een behandeling zal het lichaam het teveel aan opgebouwde spierspanning laag voor laag loslaten waardoor de veerkracht van het lichaam terugkomt. Body Stress Release activeert daarmee het zelfherstellende vermogen van het lichaam. Dit is hetzelfde vermogen dat bijvoorbeeld een snee in de vinger of een botbreuk geneest.

Vervolgbehandelingen en de frequentie daarvan zijn per persoon verschillend. Dat is afhankelijk van een aantal factoren:
• de duur van de aanwezigheid van de klacht
• hoe de klacht is ontstaan
• de ernst en hevigheid van de situatie
• de huidige leef-, en werkomstandigheden
• de snelheid waarmee de spanning loslaat

De techniek

Het lichaam slaat spierspanning in gestructureerde patronen op. De Body Stress Release-practitioner is opgeleid om deze patronen te herkennen en vast te stellen waar en in welke richting deze zich bevinden. De practitioner test het lichaam op body stress en gebruikt daarbij het zogenoemde bio-feedbackmechanisme van het lichaam: wanneer er ergens spierspanning vastzit, laat het lichaam dit tijdens het testen zien via een korte reflex. Op die manier stellen we zorgvuldig vast welke releases de cliënt nodig heeft. De release bestaat uit lichte manuele impulsen op de juiste plaats en in de juiste richting. Het lichaam kan door deze impulsen de spierspanning laag voor laag loslaten. Hierdoor krijgt het zenuwstelsel weer ruimte en zal de communicatie tussen de hersenen en het lichaam herstellen. Dit is cruciaal voor het zelfgenezende vermogen dat zorgt voor de natuurlijke veerkracht.

Kinderen en baby’s

Ook bij baby’s kan lichaamsspanning voorkomen. Het geboorteproces is niet altijd even gemakkelijk; dat geeft vaak hevige spanning bij baby’s.
Een baby uit dit bijvoorbeeld door overmatig huilen, hyperactiviteit of de fysieke uiting van kleine klachten.

Kleuters doen body stress op door bijvoorbeeld (ernstige) valpartijen, terwijl opgroeiende kinderen daarnaast ook te maken kunnen krijgen met (onderdrukte) emotionele spanningen of angsten. 
Bedplassen als ze al wat ouder zijn, niet stil kunnen zitten, niet willen lopen, “groeipijnen”, concentratieproblemen… dit zijn allemaal aanwijzingen voor de aanwezigheid van lichaamsspanning.
Door het lichaam te ontdoen van body stress krijgt een kind de kans zich op een normale manier te ontwikkelen.

Een afspraak maken voor jou of je kind?

Lichamelijk, emotioneel en mentaal sterker door Body Stress Release.
Schrijf hier je WhatsApp bericht